Dienke Bos

Dienke Bos

Assistant Professor

Mail je vraag aan Dienke

Publicaties

Over Dienke

Hoi! Ik ben Dienke. Ik doe onderzoek naar cognitieve controle en de ontwikkeling van verbindingen in de hersenen bij mensen met en zonder autisme of ADHD.

In de hersenen lopen miljoenen verbindingen die er voor zorgen dat alle gebieden in de hersenen met elkaar kunnen communiceren. Tijdens mijn promotie heb ik bij kinderen met ADHD of autisme met verschillende typen MRI-scans onderzocht hoe gebieden in de hersenen met elkaar zijn verbonden en hoe goed deze hersengebieden met elkaar communiceren. Een groot deel van de kinderen die meedeed aan dit onderzoek is na twee jaar nog een keer teruggekomen voor een nieuwe MRI-scan. Zo kunnen we nu ook goed kijken naar de ontwikkeling van verbindingen en communicatie in de hersenen.

Daarnaast ben ik geïnteresseerd in de ontwikkeling van cognitieve controle bij kinderen met én zonder ADHD of autisme. Ook hier onderzoeken we onder andere met MRI hoe de netwerken van hersengebieden die betrokken zijn bij cognitieve controle zich ontwikkelen en welke factoren hier invloed op hebben. Dit onderzoek is onderdeel van het Consortium on Individual Development. In het kader van dit onderzoek werk ik ook samen met het Sackler Institute of Developmental Psychobiology in New York (VS).

Als je mee wil doen aan een van deze onderzoeken of als je gewoon een vraag hebt, stuur mij dan een mailtje!