Juliette Weusten

Hoi, ik ben Juliette! Ik ben 5 jaar lang onderzoekassistente en lab manager geweest bij NICHE. Sinds 1 april 2014 heb ik NICHE verlaten en heb ik een nieuwe baan bij de directie informatie technologie (DIT). 

Ik heb voornamelijk gewerkt op een project dat heet: “MRI onderzoek naar de hersenontwikkeling bij ADHD” en zorgde daarnaast dat alles wat met de organisatie en administratie van NICHE te maken heeft op rolletjes loopt.

Dit project duurt al heel lang, het is al begonnen in 1997! Sinds die tijd zijn er al 462 MRI foto’s gemaakt van 262 verschillende kinderen, zowel kinderen mét en kinderen zónder ADHD. Als het kan, maken we dus graag meerdere MRI-foto’s van de kinderen, het liefst iedere 2 jaar één MRI-foto. Zodoende kunnen we kijken hoe de hersenen groeien en veranderen naarmate je ouder wordt. Ook kunnen we zien of er een verschil is tussen de hersenen van kinderen mét en zónder ADHD, en of de hersenen ook anders groeien bij kinderen mét en zónder ADHD.

Het was mijn taak om nieuwe kinderen te vinden die mee willen doen met dit project, maar natuurlijk ook om kinderen opnieuw te vragen om een tweede, derde, vierde, of misschien wel vijfde MRI-foto te laten maken. Maar, omdat ik assistente was, heb ik ook andere onderzoekers geholpen bij hun projecten.