Janna van Belle

Hoi! Ik ben Janna. Ik heb als Onderzoeker in Opleiding gewerkt tot augustus 2014. Ik werk nu in Cambridge, dat is in Engeland.

Ik ben nieuwsgierig naar hoe de hersenen van kinderen werken. De hersenen van kinderen met ADHD maar ook de hersenen van kinderen zonder ADHD. Het onderzoek waar ik aan heb gewerkt heet ‘De Neurale Basis van Cognitieve Subtypes in ADHD’. Ofwel: zijn er verschillende subgroepen te onderscheiden binnen de grote groep kinderen die de diagnose ADHD krijgt en is dat terug te zien in (de activiteit van) de hersenen?

Voor mijn onderzoek vroeg ik aan een grote groep kinderen met en zonder ADHD om een aantal computerspelletjes te spelen buiten en in de fMRI-scanner. Functionele MRI (fMRI) is een manier om te kijken naar welke hersengebieden betrokken zijn bij bijvoorbeeld het spelen van een computerspel. 
Ik hoop op deze manier te kunnen zien of kinderen met ADHD andere hersengebieden gebruiken bij het spelen van de computerspelletjes dan kinderen zonder ADHD. 
Ook wil ik kijken of binnen de grote groep kinderen met de diagnose ADHD subgroepen te onderscheiden zijn op basis van hersenactiviteit tijdens de computertaken.
Tot slot ben ik geïnteresseerd in hoe de hersenen veranderen wanneer kinderen ouder worden. Daarom ben ik op zoek naar kinderen mét en zónder ADHD van verschillende leeftijden (tussen de 6 en 24 jaar oud).

Er hebben al meer dan 70 kinderen meegedaan!